fbpx

4x natuursteen toepassingen in het interieur

Natuursteen wordt al eeuwen verwerkt in verschillende bouwwerken en ook de laatste jaren is het product nog steeds erg populair. Het materiaal is dan ook tijdloos en weet ieder project op unieke wijze te verrijken. Daarom wordt er ook steeds vaker voor gekozen om ons product te verwerken in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan natuurstenen wandbekleding, vloeren of schoorstenen; natuursteen zorgt steeds weer voor een mooie, stijlvolle en robuuste uitstraling. Om u hierdoor te laten inspireren zullen we een aantal projecten uitlichten waarbij ons product in het interieur werd verwerkt. Dus lees verder, kijk mee en ontdek de mogelijkheden.

Authentieke droomvilla

Het interieur van deze fantastische droomvilla kenmerkt zich door strakke zichtlijnen, een prachtige vormentaal en een grote verscheidenheid aan materialen. Het zorgt ervoor dat de woning een minimalistische maar tegelijkertijd tijdloze uitstraling heeft gekregen. Om de inrichting nog wat authentieker te maken werd een van onze natuursteen sorteringen verwerkt in het interieur van de woning. Verschillende steunpilaren en wanden werden hiermee bekleed. Het bleek precies hetgeen dat nodig was om het karakter van de woning te laten spreken.

Wandbekleding van 35 meter lang

Het interieur van deze tijdloze villa bestaat voor een groot gedeelte uit natuurlijke materialen. Waaronder natuursteen dat werd gebruikt om een erg groot deel van de wanden mee te bekleden. De natuurstenen wandbekleding is wel 35 meter lang en daardoor kunnen de bewoners het product vanuit iedere ruimte bewonderen. Daarnaast voorziet het ook in een warme en robuuste sfeer. Door het interieur verder in te richten met houten meubels wordt het natuurlijke aspect nog meer benadrukt.

Schoorsteen met natuursteen

Naast wandbekleding is het dus ook mogelijk om de schoorsteen op te bouwen met natuursteen. Dit bleek dan ook dé manier om een paar prachtige vakantiewoningen te verrijken. Er werd gekozen voor onze Macedonische Mix. Deze sortering staat bekend om zijn wisselende formaten en prachtige kleurnuances die verschillen van grijs tot een licht bruine kleur. Hierdoor kreeg de schoorsteen dan ook een grove uitstraling die perfect past bij het concept van de woningen!

Thuisbioscoop met natuursteen

En tot slot tonen we u graag nog een project waarbij natuursteen werd gebruikt om een luxe en ontspannen sfeer te creëren. De wand van deze thuisbioscoop werd daarom volledig bekleed met onze natuursteen Pilsen. Deze sortering is te herkennen aan zijn unieke grijze gneis en prachtige natuurlijke nuances. Pilsen kreeg de hoofdrol en hierdoor zorgt de wandbekleding voor een kalme en warme uitstraling en laat dat nou precies zijn waar zo naar verlangd werd.