fbpx

5 manieren om natuursteen te verwerken in het interieur

Naast dat er erg veel manieren zijn om natuursteen te verwerken in het exterieur van de woning, kunt u natuursteen ook op verschillende manieren toepassen in het interieur. Wel is het dan belangrijk om met twee aspecten rekening te houden. Allereerst bepaalt doorgaans het gebruik van de ruimte welke natuursteen toepassing zich daar het beste voor leent. Daarnaast speelt de uitstraling van de sortering ook een erg belangrijke rol. De uitstraling bepaalt de ambiance en die moet natuurlijk wel aansluiten bij hetgeen dat u voor ogen heeft. De mogelijkheden zijn eindeloos en u kunt zoveel verder gaan dan de verbeelding, daarom tonen we u graag 5 manieren waarop u natuursteen kunt verwerken in het interieur.

Natuurlijke uitstraling

Het meest voor de hand liggende is toch wel natuurstenen gevelbekleding, maar dan in het interieur. Als u van een natuurlijke sfeer houdt dan zal deze bosvilla u vast inspireren. Er werd gekozen voor een donkere ruige leisteen die werd gecombineerd met andere natuurlijke materialen, zoals hout. Hierdoor ontstaat een authentieke woning die volledig past bij zijn omgeving.

Luxe uiterlijk

Naast dat natuursteen het interieur kan voorzien van een natuurlijk uiterlijk, kunt u het materiaal ook gebruiken om de inrichting een exclusieve uitstraling te geven. Het volgende project is daar het perfecte voorbeeld van. In deze villa werd een fantastische ontspanningsruimte gecreëerd. Deze ruimte werd een luxe thuisbioscoop waarbinnen rijke materialen elkaar op schitterende wijze aanvullen. De natuursteen strips komen dankzij het lichtgebruik volledig tot zijn recht.

Robuust en stoer

In het ontwerp van dit restaurant kon een gezellige open haard niet missen. Deze open haard werd uitgevoerd in NG Rock. Deze steensoort zorgt ervoor dat ieder interieur er meteen robuust en stoer uitziet. Dat geldt ook voor deze haard, hij oogt krachtig en trekt daardoor meteen alle aandacht naar zich toe. Neem plaats voor de open haard, het is er heerlijk vertoeven.

Modern en sfeervol

Natuursteen kan ook gebuikt worden om een interieur een moderne uitstraling te geven. Deze hedendaagse villa is daar het toonbeeld van. Doordat het metselwerk van het exterieur terug komt in het interieur wordt een unieke beleving gecreëerd. De witte muren vormen een prachtig contrast met de pilaren en dunne wanden van natuursteen. Hierdoor oogt het geheel modern, maar toch erg sfeervol. 

Verder dan de verbeelding

Tot slot tonen we u graag nog een project dat aantoont dat u werkelijk verder kunt gaan dan de verbeelding. Onze sortering Brno werd geleverd in een zeer speciale editie. De specifieke afmeting, kleur en afwerking dragen bij aan het gewenste resultaat. De muur is gebaseerd op de uiterlijke kenmerken van turf, waardoor het lijkt alsof turf op unieke manier verwerkt werd in de muren.