fbpx

5 voordelen van natuursteen

Natuursteen is een geliefd product dat in erg veel verschillende bouwwerken wordt verwerkt. Dit komt doordat natuursteen al jarenlang bewijst een kwalitatief hoogwaardig product te zijn. Het kent zijn oorsprong dan ook al miljoenen jaren geleden. Maar natuursteen is niet alleen een goed product, maar het voldoet ook op esthetisch vlak. Bovendien kent natuursteen daarnaast nog meer voordelen. Wat dat precies inhoudt leest u in onze nieuwe blogpost!

Het is een duurzaam product

Allereerst is natuursteen een duurzaam product. Duurzaamheid in de bouw uit zich namelijk in producten die lang mee gaan. Natuursteen heeft dit bewezen en wordt al eeuwenlang gebruikt in de meest bekende gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan de toren van Pisa en het paleis op de Dam. Natuursteen werd hierin toegepast door zijn duurzame eigenschappen. Het product gaat dan ook, mits juist toegepast, een leven lang mee.

Het is een natuurproduct

Daarnaast is natuursteen ook duurzaam omdat het een natuurproduct is. Ons product komt recht uit de natuur, waar het laag voor laag werd samengesteld door de aarde zelf. Vervolgens wordt natuursteen op een milieuvriendelijke manier gewonnen en bewerkt. Er komen geen chemische processen bij kijken en er worden geen chemicaliën toegepast.

Het wordt mooier naarmate tijd verstrijkt

Een van de andere voordelen van natuursteen is dat het mooier wordt naarmate de tijd verstrijkt. Natuursteen is een natuurlijk product en dat betekent dat het leeft en ademt. Door veelvuldig gebruik en de weersomstandigheden zal natuursteen iets verkleuren en er wat robuuster uit komen te zien.

Natuursteen is een uniek product

Bovendien is natuursteen een uniek product. Indrukwekkende kleuren en mooie glinsteringen zijn geen uitzondering en dat betekent dat geen enkele steen hetzelfde is. Er is dan ook géén één gebouw, waarin natuursteen werd verwerkt, dat er hetzelfde uitziet. Dat betekent dat wij ook erg veel verschillende sorteringen hebben met verschillende kleurnuances, formaten en structuren. Het is zelfs mogelijk om binnen de sortering de kleur te bepalen. Bij de sortering Pilsen kunt u bijvoorbeeld kiezen of u meer of minder bruine accenten wilt.

Natuursteen is een veelzijdig product

Naast alle eerdergenoemde voordelen is natuursteen ook een erg veelzijdig product. Er zijn oneindig veel mogelijkheden op het gebied van natuursteen. U kunt het product niet alleen verwerken in de gevel, maar ook als vloer of in de tuin. Daarnaast bieden onze gevelstenen ook erg veel mogelijkheden. NG Rock zorgt bijvoorbeeld voor een robuuste uitstraling, in tegenstelling tot onze Natuursteen beplating, zoals marmer, die zorgt voor een chique en exclusieve sfeer.