fbpx

5 x projecten in een natuurlijke omgeving

Natuursteen wordt vaak toegepast om een gebouw een interessante of exclusieve uitstraling te geven. Daarnaast is natuursteen een natuurlijk product dat erg goed past bij een natuurlijke omgeving. Het materiaal zorgt er namelijk voor dat de omgeving en het gebouw op een evenwichtige manier in elkaar overlopen. Hierdoor worden projecten écht onderdeel van de omgeving. Om u te tonen hoe dit er uit ziet hebben we vijf projecten in een natuurlijke omgeving voor u op een rij gezet.

Vakantievilla in de Hollandse duinen

Als u de tuin volledig op schop doet dan heeft u de mogelijkheid de tuin volledig opnieuw aan te leggen. Ga dan na wat voor een soort tuin u wilt. Er bestaat namelijk onderscheid tussen bijvoorbeeld een moderne, klassieke, landelijk of loungetuin. Bij iedere tuinsoort hoort andere bestrating en beplanting. Een klassieke tuin heeft bijvoorbeeld vaak een symmetrische indeling, rustige bestrating en sierlijke beplanting. In dat geval zijn stapstenen wellicht een leuk idee om de tuin speels te maken. Maar heeft u liever een moderne tuin dan kiest u voor niet te veel poes pas en gladde structuren. Donkere eenvoudige natuursteen tegels zijn dan ook zijn plek om spannende paden mee te creëren. 

Aan de Zeeuwse kust

Aan de Zeeuwse kust werd de volgende bijzondere woning opgeleverd. Het exterieur van de woning past volledig bij het Zeeuwse kustlandschap. Op alle hoeken van de villa is natuursteen metselwerk aanwezig, met een grijs/bruine kleur, waardoor de woning een warme en stoere uitstraling krijgt. Daarnaast creëert de natuursteen sortering Lapide Pilsen een bijzonder lijnenspel. De natuursteen geeft de villa een modern uiterlijk, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat de woning bij zijn omgeving past.  

De natuur naar binnen

De volgende villa werd gebouwd met de omgeving als uitgangspunt. Op de ruimtelijke kavel waar de villa gesitueerd is, werd de woning gebouwd met vrijwel alleen maar natuurlijke materialen. Een houtskelet vormt de basis en de gevels werden bekleed met natuursteen en larikshout. De grote raampartijen bieden niet alleen een weids uitzicht, maar ze halen de natuur als het ware naar binnen.  

Opgaan in de natuur

Op een unieke locatie werd dit droomhuis werkelijkheid. Om eer te doen aan de omgeving werden de materialen nauwkeurig samengesteld. Uiteindelijk werd een donkere, ruige natuursteen sortering geselecteerd, die gecombineerd werd met verschillende houtsoorten, messing, brons, koper en flagstones. Deze materialen en de organische vormen van de woning maken dat de villa letterlijk opgaat in de natuur.  

Middelpunt

Tot slot tonen we je graag nog deze prachtige terpwoning. Deze werd gebouwd op hoogte waardoor de bewoners volop kunnen genieten van het prachtige groene uitzicht. Ook deze woning werd opgebouwd met natuurlijke materialen waardoor het huis zorgt voor rust en warmte. Toch is de robuuste schoorsteen wel echt dé eyecatcher, hij werd gemetseld met natuursteen en vormt het middelpunt van de woning.