fbpx

Woontrends 2022: natuurlijke materialen

Een nieuw jaar betekent nieuwe trends! De trends van 2022 bepalen hoe dit jaar gebouwd gaat worden en hoe interieurs er uit gaan zien. Het is voor ons daarom altijd belangrijk op de hoogte te zijn van wat er allemaal in op het gebied van wonen gebeurd. Maar wellicht wilt u ook wel weten wat het komende jaar populair wordt, zodat u hier op in kunt spelen. Daarom wordt in deze blog één van de belangrijkste trends van dit moment toegelicht; natuurlijke materialen. Wij worden daar natuurlijk erg gelukkig van, want natuursteen is ook een natuurlijk materiaal!

Bijzondere traptreden

In Halsteren werd een luxe villa gerealiseerd dat qua design erg veel lijkt op het ontwerp ‘Falling Water’ van de beroemde Amerikaanse architect Frank Lloyed Wright. Natuursteen werd gebruikt om een deel van de gevel mee op te bouwen, waardoor de strakke rechte lijnen van de villa op een bijzondere wijze worden benadrukt. Maar het echte maatwerk zit hem in de natuurstenen traptreden. Er werd gekozen voor grote traptreden met afmetingen tot wel 1,20m. Deze maat wordt niet veelvuldig gebruikt en daarom werden de treden volledig op maat gemaakt. De grote treden versterken het uiteindelijk ontwerp, waardoor het totaalconcept tot in de puntjes klopt.

Natuurstenen brievenbus

Het volgende project kreeg wederom een prachtige natuurstenen gevel die erg goed contrasteert met het witte stucwerk. Op speciaal verzoek werd ook de brievenbus,van dit geweldige huis, gemaakt van natuursteen. Om een samenhangend geheel te creëren werd dezelfde natuursteen sortering van de gevel, Constanta, ook gebruikt om de brievenbus vorm te geven. De brievenbus heeft daardoor een robuuste uitstraling die zowel past bij het exterieur van de woning als bij zijn omgeving. 

Gestapeld Turf

Voor deze woning werd onze sortering Brno in een zeer speciale editie geleverd. De specifieke afmeting, de kleur en de afwerking van het product zorgen ervoor dat het metselwerk lijkt op gestapeld turf. Zowel in het exterieur als in het interieur speelt deze natuursteen sortering een belangrijke rol, waardoor het eindresultaat zowel uniek als verbluffend is. Ook toont het aan de mogelijkheden met natuursteen eindeloos zijn en dat u zich zeker niet hoeft te laten beperken door de verbeelding. Heeft u een idee, leg dit aan ons voor en we zoeken samen naar de beste oplossing!