Alles wat u wilt weten over het productie proces van natuursteen

Natuursteen is een fantastisch product dat al jaren gebruikt wordt om de meest mooie bouwwerken mee te verrijken. Het product biedt karakter, is stijlvol en zorgt voor een chique touch. Bovendien is natuursteen veelzijdig, waardoor u er alle kanten mee op kunt. Om u wat meer inzichten te geven in het productie proces zijn wij erg transparant en geven we u graag alle informatie die u nodig heeft om voor ons product te kiezen.

Natuurlijk product 

Zoals u wellicht al weet is natuursteen een natuurlijk product dat jarenlang gevormd wordt in de aarde. Dit is een wonderbaarlijk proces en het betekent dat sommige producten al wel miljoenen jaren oud zijn. Om voorzichtig om te gaan met natuursteen blijven wij betrokken tijdens het gehele productieproces.

Oorsprong in Noord-Macedonië 

Bijna al onze sorteringen vinden hun oorsprong in Noord-Macedonië. Hier werken wij samen met verschillende kleinschalige bedrijven om massaproductie te vermijden en een exclusief product aan te kunnen bieden. Deze bedrijven verzorgen de productie en bewerking van het natuursteen. In de groeves worden grote stukken natuursteen gewonnen, die vervolgens op de werkplaats op maat gemaakt worden. Tijdens deze productie komen geen chemische processen kijken waarbij verhitting nodig is of waarbij chemicaliën gebruik worden. Op deze manier kunnen we altijd een natuurlijk proces garanderen.

Volledig op maat 

Het op maat maken van de metselstenen vindt dus ook plaats in Noord-Macedonië. Dit betekent bijvoorbeeld dat de stenen voor onze Natuurgevelsteen collectie worden gebroken in diverse lengtes met een muurdikte van ongeveer negen tot tien centimeter, waardoor ze direct klaar zijn voor gebruik. Wanneer gekozen wordt voor de Lapide collectie dan worden de stenen op maat gezaagd met een zaagmachine. En ziet een klant plaatmateriaal voor gevels en vloeren wel zitten? Dan worden dit bijvoorbeeld uit de travertin groeve gewonnen. In deze groeve worden grote blokken natuursteen uit een berg gehaald, die men vervolgens door een grote zaagmachine in ‘plakken’ laat zagen. Een kleine machine zorgt er vervolgens voor dat er tegels ontstaan. 

Een fantastisch eindresultaat

Wanneer ons natuursteen het gehele productie proces doorlopen heeft, is de order klaar om naar Nederland te gaan. Eenmaal aangekomen wordt het natuursteen opgeslagen op onze bouwplaats, waar het ter beschikking ligt voor de verwerker. Hij zorgt ervoor dat het natuursteen op mooie wijze integreert met het bouwwerk en dat onze klanten kunnen genieten van het fantastische eindresultaat.