fbpx

Bescherm uw gevel met een passend impregneermiddel

Natuursteen is een prachtig product dat zelfs bestand is tegen de Nederlandse weersomstandigheden. Natuurlijk kan er altijd wat aanslag op de gevel komen, vooral in bosrijke omgevingen en aan de ‘natte zijdes’ van een woning. Dit is helaas bij alle gevelmaterialen het geval. Om de gevel zo goed mogelijk te beschermen tegen de aangroei van mossen, algen en schimmels bieden wij een passend impregneermiddel: BionicCoat van Bionic Protect. Hiermee blijft de gevel droog tijdens regenbuien en blijft uw gevel langer mooi.

Eigenschappen van BionicCoat Natuursteen 

BionicCoat is een volledig transparant impregneermiddel wat u zelf heel eenvoudig kunt aanbrengen. Het maakt de gehele gevel vuil en vocht afstotend. Het middel dekt het materiaal niet af, maar hecht zich eromheen. Zo zorgt het ervoor dat de groei van algen, schimmel en mossen sterk afneemt of zelfs helemaal afneemt. Het middel is direct gereed voor gebruik en hoeft niet allereerst te worden verdund. Eenmaal aangebracht biedt het tot ruim 10 jaar bescherming.

Gebruiksaanwijzing

Voordat u direct de hele gevel gaat behandelen is het raadzaam om een proefvlak op te zetten. Let erop dat u het middel enkel toepast bij temperaturen tussen de 5 en 30 graden Celsius. Niet toepassen in de volle zon. Doorloop de volgende stappen:

Behandelde oppervlakten hebben ongeveer 2 uur nodig om op te drogen bij een omgevingstemperatuur van 20 graden Celsius. De volledige werking van de BionicCoat Natuursteen wordt na een bindingstijd van ongeveer 2 dagen behaald. 

Neem contact met ons op

Heeft u nog meer vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn u als ontwerper, uitvoerder of verwerker graag zo goed mogelijk van dienst. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar technische informatie of geïnteresseerd in alle mogelijkheden met natuursteen? Wij delen graag onze expertise en zijn betrokken van ontwerp tot en met oplevering.