fbpx

De pluspunten van natuursteen met betrekking tot duurzaamheid

Natuursteen is een bijzonder product dat al eeuwen gebruikt wordt om de meest mooie en meest spraakmakende gebouwen een eigen karakter te geven. Toch ontdekten wij, een aantal jaar geleden, dat natuursteen in de Nederlandse bouw nog niet zo populair was. Zonde! Daarom zijn wij het product gaan onderzoeken, om er zo achter te komen hoe we het in de Nederlandse markt zouden kunnen introduceren. Inmiddels hebben wij al veel projecten mogen realiseren en weten we precies hoe we op een duurzame manier met dit natuurlijke product om moeten gaan. Dit betekent dan ook dat we precies weten waarom ons product zo duurzaam is en welke voordelen dit met zich mee brengt. Dat willen we dan ook graag met u delen.

Levensloop bestendig

Het wordt steeds belangrijker dat in de bouw ook rekening gehouden wordt met het begrip duurzaamheid. Gaat u bijvoorbeeld een huis bouwen, dan is het belangrijk dat het zo ontworpen en gebouwd wordt dat u er lang plezier aan kunt beleven. Duurzaamheid in de bouw uit zich onder andere in materialen die lang mee gaan. Het perfecte voorbeeld hiervan is natuursteen. Natuursteen wordt niet voor niets al jarenlang gebruikt in de meest bekende gebouwen, zoals de toren van Pisa. Het toont aan dat natuursteen lang mooi blijft en goed bestand is tegen invloeden van buitenaf. Mits het materiaal op de juiste wordt toegepast, gaat het een leven lang mee!

100% natuurlijk

Een ander duurzaam voordeel is dat natuursteen gewonnen wordt uit de natuur. Het product wordt jarenlang laag voor laag opgebouwd en samengesteld in de aarde. Dit is een wonderbaarlijk, natuurlijk proces waartegen materialen als baksteen, beton en metaal niet op kunnen. Tijdens het produceren van natuursteen komen dan ook geen chemische processen kijken waarbij bakken, verhitten of smelten nodig is. Ook chemicaliën worden niet toegepast tijdens de productie.

Circulair bouwen

Bovendien is natuursteen erg geschikt voor circulair bouwen. Dit is een andere manier om de bouw te verduurzamen. Het houdt in dat materialen uit de bouw opnieuw gebruikt en toegepast worden in andere projecten. Natuursteen kan eenvoudig hergebruikt worden zowel met als zonder bewerkingen. Dit komt doordat het een sterk product is dat zijn kwaliteit niet snel zal verliezen. Ons doel is om een goede balans te vinden tussen de People, Planet en Profit. Op deze manier willen we waarde creëren op sociaal, ecologisch en economisch gebied. Ons product draagt dit uit en is daarom de beste manier om dit doel te bereiken.