De mogelijkheden en het belang van de voeg

De mogelijkheden met onze producten zijn eindeloos en er is dan ook altijd wel een sortering te vinden die aansluit bij hetgeen dat u voor ogen heeft. Wanneer u de sortering heeft uitgekozen die uw project mag gaan verrijken, bent u er echter nog niet. De afwerkingsmogelijkheden moeten ook nog uitgezocht worden, denk bijvoorbeeld aan de voeg. Ook op dit vlak bieden wij uiteenlopende mogelijkheden. Om ervoor te zorgen dat u de juiste afwerking kiest lichten we graag het belang en de mogelijkheden van de voeg nog wat verder uit. De reis die u aflegt bij uw zoektocht naar de perfecte gevel is voor ons dan ook zeer belangrijk. We zijn hier dan ook graag actief bij betrokken.

Esthetisch en praktisch

De voeg is het zichtbare gedeelte van de mortel. Het zorgt ervoor dat de gemetselde muur een mooi geheel wordt en draagt bij aan de overall uitstraling van gevel. Toch is een voeg zoveel meer dan dat. Er zijn namelijk nog een aantal redenen waarom de voeg erg belangrijk is. Het metselwerk wordt bijvoorbeeld veel stabieler wanneer er gevoegd is en het zorgt voor een hogere weerstand. Dit houdt in dat uw gevel beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast wordt regenwater beter afgevoerd en blijft het natuursteen niet lang nat. Zo voorkomt u dat de muur beschadigd. Al met al is een voeg dus zowel van esthetisch als praktisch belang. 

Mortel van Remix BV

Het is bij ons mogelijk om de gewenste mortel met een andere voeg te combineren, maar u zou ook kunnen kiezen voor onze mortel van Remix BV. Deze mortel is al op kleur gebracht en kan daardoor direct als voeg dienen. Wellicht wilt u deze mortel in een kleur die erg op de steenkleur lijkt, voor een egaal effect. Maar misschien is het wel veel mooier om een donkere voeg te combineren met een lichte steen, waardoor diepte ontstaat en u uw gevel meer dimensie geeft. 

Natuurlijk effect

Wilt u iets dat compleet anders is? En wilt u alle aandacht vestigen op het natuursteen? Dan is het ook mogelijk om de voeg na verwerking diep uit te krabben. Hierdoor lijkt het alsof de stenen op elkaar gestapeld zijn. Dit voorziet in een natuurlijke en robuuste sfeer, terwijl de belangen van een voeg nog steeds gewaarborgd worden. Over deze manier van werken en alle andere mogelijkheden die u heeft geven wij u graag advies. Hiervoor kunt u een bezoek brengen aan ons inspiratiecentrum, waar u al onze producten en verschillende afwerkingen ook in het echt kunt bewonderen.