fbpx

De oorsprong van ons product; de groeve van Noord-Macedonië

Ons product vindt zijn oorsprong talloze jaren geleden. Natuursteen werd daardoor al in enorm veel gebouwen verwerkt en niet alleen voor het esthetisch genoegen, maar ook omdat het product levensloopbestendig is. Hierdoor zijn de mogelijkheden met natuursteen eindeloos en is het product echt een verrijking voor de Nederlandse bouw. Hier kwamen wij achter doordat we een aantal jaar geleden een bezoek brachten aan de groeve van Noord-Macedonië. We vielen niet alleen voor het land, maar ook voor het schitterende natuursteen.

Het begin

In de groeve van Noord-Macedonië startte we met het proces dat ons heeft gebracht tot waar we nu zijn. In de groeves hebben we onderzoek gedaan naar het product en wat onze mogelijkheden daarmee zouden zijn. Vervolgens hebben we gekeken naar hoe we dit zouden kunnen implementeren in de Nederlandse bouw. Dit leidde tot interessante samenwerkingen en participatie aan diverse projecten. Omdat we graag ontwikkelen en niet graag stil zitten bleven we terug gaan naar Noord-Macedonië om zo ons assortiment uit te kunnen bereiden. Van alleen Natuurgevelsteen gingen we zo naar een grote verscheidenheid aan gevelstenen, bestrating en andere natuursteenproducten.

Het product

Natuursteen komt uit de aardkorst waardoor het jaren duurt voordat het gesteente laag voor laag is opgebouwd. Dit is een bijzonder en natuurlijk proces waar we in onze groeve erg zorgvuldig mee omgaan. Tijdens het produceren van bijvoorbeeld gevelstenen worden dan ook geen chemische processen gebruikt waarbij verhitting, bakken of smelten nodig is. Daarnaast gebruiken we ook geen chemicaliën. Ons product wordt dus volledig gevormd door de natuur in Noord-Macedonië en dat is dan ook hetgeen dat onze natuursteen sorteringen zo bijzonder maakt.

Productie

Ruim 80% van onze productie vindt dus zijn oorsprong in Noord-Macedonië. Hier werken wij samen met kleinschalige bedrijven die zorgen voor de productie en bewerking van het natuursteen. Er is dus geen sprake van massaproductie. We streven er juist naar om een duurzame werkgelegenheid te creëren. We ontwikkelen bijvoorbeeld nieuwe werkmethodieken om het werk te verlichten en we zorgen ervoor dat machines vanuit Nederland die kant op gaan. Hierdoor kunnen zelfstandige bedrijven ontstaan en dat betekent dan nu al 30 Macedonische gezinnen kunnen rekenen op een vast inkomen.

Maatwerk

Doordat we onze eigen groeve en nauwe contacten hebben met andere groeves in het land weten we precies waar onze producten vandaan komen. We zijn vanaf het begin al betrokken bij het proces. Hierdoor kunnen we erop toezien dat u een tijdloos en exclusief product in handen krijgt. Maar dit betekent ook dat we maatwerk kunnen leveren. U kunt dan ook met al uw wensen en eisen naar ons toekomen en wij zullen dan samen met u gaan kijken naar wat we voor u kunnen betekenen.