fbpx

De verschillende soorten op een rij

Natuursteen is er in veel verschillende soorten en maten en alle steensoorten vinden hun oorsprong miljoenen jaren geleden. Het is een 100% natuurproduct dat van nature duurzaam is op het gebied van levensduur en herbruikbaarheid. Natuursteen is toepasbaar in ieder project en doordat wij verschillende steensoorten aanbieden is er altijd een product dat aansluit bij uw wensen. Ontdek de verschillende steensoorten: van Kalksteen tot Gneis en Travertin.

Gneis als gevelbekleding 

Gneis is een veelzijdige natuursteen dat vaak wordt gebruik voor een buitengevel. Deze steensoort heeft een gelaagde uitstraling door de rangschikking van mineralen. Dit is zo ontstaan door de temperatuur en hoge druk diep in de aardkorst. Behalve als gevelbekleding kan Gneis ook worden gebruikt voor andere toepassingen, bijvoorbeeld voor een open haard. Het is namelijk bestand tegen hitte en slijtage. Een voorbeeld van Gneis is de sortering Pilsen: een unieke sortering, antraciet van kleur met bruine nuances.

Gelaagde structuur van Travertin

Travertin bestaat voornamelijk uit calciumcarbonaat en heeft zich gevormd in warme, mineraalrijke bronnen of in de buurt van kalksteengrotten. Travertin kenmerkt zich door de gelaagde structuur met kleine holtes en openingen. Hierdoor heeft het ook slipbestendige eigenschappen waardoor dit geschikt is rondom buitenzwembaden. De structuur van Travertin is ontstaan door de neerslag van calciumcarbonaat uit water. De steensoort is beschikbaar in verschillende kleurtinten, van lichte kleur tot donkere kleuren: wit, beige, goudgeel, bruin en rood. Zo is de sortering Lapide Rome Antiek een prachtig voorbeeld van Travertin in een bruine, beige tint.

Kalksteen

De structuur van kalksteen kan variëren van zeer fijn tot grofkorrelig en bestaat voornamelijk uit calciumcarbonaat. Het vormt zich voornamelijk in de omgeving van de zee waar de kalkrijke overblijfselen van bijvoorbeeld koralen en schelpen zich ophopen in combinatie met chemische neerslag. Kalksteen is een iets minder harde natuursteen waardoor het makkelijk is te bewerken. De sortering Vraca is een mooi voorbeeld van een egale, frisse sortering die egaal is van kleur. 

De rustieke uitstraling van Leisteen

Leisteen ontstaat uit vulkanische as of klei en vervormd door de blootstelling van deze materialen aan relatief lage temperaturen en hoge druk waardoor het gesteente splijt. Het resultaat is een schilferige structuur met lagen. De steensoort heeft een rustieke en natuurlijke uitstraling dat voorkomt in verschillende kleuren zoals grijs, zwart, blauw, groen, rood en paars. De sortering Alicante heeft een veelzijdige kleursamenstelling. Leisteen is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. 

Bent u op zoek naar inspiratie? Bezoek onze socials en laat je inspireren door meerdere projecten.