fbpx

De verwerker: leren metselen met natuursteen

Natuursteen wordt keer op keer in allerlei verschillende bouwwerken verwerkt. Onze producten komen dan ook alleen tot hun recht wanneer ze op de juiste manier en door een vakman worden geplaatst. Het eindresultaat is dan ook grotendeels afhankelijk van degene die het natuursteen verwerkt. Om het gewenste resultaat te garanderen putten we uit ons rijke netwerk van specialistische vakmannen. Maar daarnaast voorzien wij ook graag wat minder ervaren metselaars van passend advies en begeleiding, zo weten we samen keer op keer het gewenste resultaat te behalen. Bent u een metselaar en wilt u meer weten over het metselen met onze producten? Lees dan gauw verder!

De verwerkingsvoorschriften

We hebben een uitgebreide collectie waarbij iedere natuursteen sortering vraagt om een andere manier van verwerken. Daarom bieden wij de mogelijkheid om de verwerkingsvoorschriften op voorhand met ons te bespreken. Deze voorschriften versturen wij altijd mee met de opdrachtbevestiging. Hierin leest en ziet u alles over het stellen van profielen, de beste manieren om te opperen, u krijgt er meer informatie over de mortel en er staat in hoe u op mooie wijze een wildverband creëert. Mochten de opdrachtgevers erg unieke wensen hebben, dan staan er in de voorschriften nog meer specifieke tips en tricks! 

Een proefmuur bouwen

Heeft u als verwerker alle voorschriften doorgelezen? Dan raden wij het aan om eerst een proefmuur op te bouwen. Hier gaat een metselwerkbespreking aan vooraf waarin alle bijzonderheden nogmaals met alle betrokken partijen doorgenomen worden. Vervolgens wordt de muur opgebouwd en kan gekeken worden naar eventuele verbeterpunten of wijzigingen. Op deze manier kan een betere continuïteit gewaarborgd worden wanneer u aan het echte metselwerk begint en zullen fouten voorkomen worden. Als metselaar leert u enorm veel van het bouwen van een proefmuur!

Het echte werk

Na het bouwen van de proefmuur is het tijd voor het echte werk. Het is raadzaam om na een paar vierkante meter opnieuw te beoordelen of alles geheel naar wens is. Dit is het moment om eventueel nog het een en ander aan te passen. Het resultaat zal daardoor uiteindelijk werkelijk adembenemend zijn! Wij zijn er dan ook van overtuigd dat iedere metselaar mits de juiste inzet onze producten op uitstekende wijze kan verwerken. Bent u deze enthousiaste metselaar en wilt u hier mee over weten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen!