fbpx

Een Ibiza tuin creëren met elementen van natuursteen

Zoals de naam al zegt is een Ibiza tuin geïnspireerd door het eiland Ibiza. De stijl kenmerkt zich door natuurlijke materialen in combinatie met traditionele mediterrane eigenschappen en bohemien details. Het resultaat: een sfeervolle tuin met een rustige, ontspannen sfeer. Ontdek hoe je door het gebruik van natuursteen een Ibiza tuin kan creëren.

Natuurlijke materialen

In een Ibiza tuin wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan onbewerkt hout, robuust natuursteen en riet. Hierdoor krijgt je tuin een authentieke en sfeervolle uitstraling. Voor deze stijl wordt er gebruik gemaakt van lichte kleuren natuursteen in bijvoorbeeld grote rotsblokken, staptegels of als gevelbekleding. Leg je ook een tuinpad aan van Flagstones, dan waan je jezelf helemaal in mediterrane sferen. 

NG Rock collectie

NG Rock past perfect bij een Ibiza tuin. Het is een collectie in de ruigst denkbare vormen. Met deze stenen creëer je een mooie eyecatcher, een stoere gevel of een chique muur. De meeste Rock sorteringen hebben een dikte van 3 tot 5 cm met een gezaagde achterzijde, waardoor het mogelijk is om de Rocks te verlijmen op diverse achtergronden. Ook bij NG Rock is de keuze van de voegkleur een belangrijke factor. Daarnaast bestaat een gedeelte van de NG Rock collectie uit massieve stenen tussen de 10 en 15 cm, waarmee een imposante muur gemetseld kan worden.

Steenstrips NG Rock

Steenstrips staan bekend om de beperkte muurdikte. Dit betekent dat het natuursteen een robuuste voorkant heeft, maar aan de achterkant is afgezaagd. Vergeleken met de gewone bakstenen of andere natuursteen sorteringen zijn de steenstrips vrij dun. Toch hebben zij wel dezelfde kwalitatieve eigenschappen. Een voordeel van steenstrips is dat deze stenen perfect zijn om bestaande gevels te voorzien van een nieuwe look. De Rock Atokos sortering is een mooie lichte rock die zorgt voor een rustgevende Ibiza stijl. Ideaal als gevelbekleding of tuinmuur.