fbpx

Een natuurstenen tegelvloer

We benoemen natuurstenen gevels met enige regelmaat en we hebben het ook wel eens gehad over de manieren waarop u natuursteen toe zou kunnen passen in de tuin. Maar ook in het interieur is natuursteen op diverse manieren te verwerken. Denk aan een open haard met een schoorsteen van natuursteen of een wand die volledig is bekleed met onze natuursteen strips. Maar een natuurstenen tegelvloer zou ook een interessante toevoeging van het interieur kunnen zijn. Al helemaal nu er ook steeds meer mogelijk is op het gebied van vloeren. In dit artikel tonen we u dan ook graag een aantal manieren waarop u natuursteen kunt verwerken als vloer in het interieur.

Natuursteen beplating

Een natuurstenen vloer kan bijvoorbeeld gemaakt worden van travertin of marmer, maar ook andere sorteringen zijn leverbaar als tegels. Natuursteen travertin en marmer zijn beide sorteringen die vallen onder de Natuursteen Beplating collectie en dat betekent dat ze eenvoudig te verwerken zijn als tegelvloer. De platen zijn op verschillende manieren en in verschillende groottes te bewerken waardoor u er eigenlijk alle kanten mee op kunt. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor royale tegels van 40×60 centimeter om zo de ruimtelijkheid van de kamer te benadrukken en wanneer u voor kleine tegels kiest creëert u juist een wat compacter gevoel.

Een patroon

Wilt u net even wat anders en vindt u deze standaard maten net wat te gewoon? Dan zou u ook voor een leuk patroon kunnen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een tegelvloer met een visgraat patroon. De visgraat vloer is en blijft razend populair, maar in plaats van hout zou u dus ook travertin kunnen gebruiken. Het resultaat blijft hetzelfde maar het oogt allemaal net iets netter. De tegels in diverse afmetingen laten bewerken zou een andere optie kunnen zijn. Zodat u ze in een zelf bedacht patroon kunt leggen. Hierdoor oogt de ruimte ietwat speelser en bent u gegarandeerd van een authentieke vloer.

Flagstones

Toch zijn er ook nog andere mogelijkheden en hoeft u niet perse voor Natuursteen Beplating te kiezen. Ook flagstones kunnen de basis van uw interieur vormen. Het perfecte voorbeeld daarvan is deze vakantievilla. Door het gebruik van natuursteen lijkt het huis er al jaren te staan, maar verschillende elementen verraden dat dit niet werkelijk het geval is. De flagstones werden zowel binnen als buiten gelegd waardoor de binnen- en buitenruimtes als het ware in elkaar overvloeien. Door te kiezen voor een grijze flagstone krijgt het geheel een robuuste en ruwe uitstraling. Hierdoor past de woning perfect in zijn omgeving.