fbpx

Hoe beschermt u uw natuurstenen gevel?

Natuursteen is een erg duurzaam product, het is namelijk levensloopbestendig. Dit betekent dat natuursteen erg goed kan tegen alle invloeden van buitenaf. Om er zeker van te zijn dat onze producten ook daadwerkelijk tegen het Nederlandse klimaat kunnen, hebben we verschillende testen uitgevoerd die gelukkig allemaal positief uitpakten. Toch is het nooit verkeerd om uw gevel extra te beschermen. Daarom adviseren wij BionicCoat van Bionic Protect. Met dit product kunt u uw natuurstenen gevel op duurzame wijze beschermen.

Voordelen van de BionicCoat

De BionicCoat is geschikt voor al onze producten en kan ingezet worden voor ieder type project in elke omgeving. Deze coating biedt minimaal 10 jaar bescherming tegen vuilhechting, vocht, vorst, fysische en chemische schade. Ook vertraagt het product kleurverlies door UV licht. Een ander voordeel van dit transparante impregneermiddel is dat u er erg zuinig mee kunt doen, want u zal zo ongeveer 20-25 vierkante meter per liter kunnen beschermen. Hierdoor blijven uw natuursteen tegels, gevels en andere natuursteen toepassingen mooi zodat u er lange tijd van kunt genieten.

Hoe brengt u het middel aan

Voordat u het impregneermiddel kunt aanbrengen, op bijvoorbeeld een gevel, is het belangrijk eerst een proefvlak te zetten. Zo weet u precies hoe het middel reageert op uw natuursteen toepassingen. De ondergrond moet helemaal droog, schoon en stofvrij zijn, zodat het middel beter aan het natuursteen bindt. De BionicCoat brengt u vervolgens aan doormiddel van een schuimroller, kwast, lagedrukspuitsysteem of simpel weg een doek. Let op dat u het middel egaal, dekkend en zichtbaar nat aanbrengt, waarna alles binnen twee dagen opgenomen moet worden door de ondergrond. Er zijn een aantal punten waar u rekening mee dient te houden; ga bijvoorbeeld aan de slag met het impregneermiddel als het tussen de 5 en 30 graden is, pas het niet toe in de volle zon en bescherm de ondergrond tijdens het aanbrengen én drogen tegen vocht.

Meer informatie

Om ervoor te zorgen dat het product maximaal werkt is gebruik gemaakt van een mengsel speciale vloeistoffen. Deze zijn echter niet gevaarlijk maar we vragen u wel gebruik te maken van beschermingsmiddelen om zo onnodig contact en risico’s te vermijden. Heeft u nu nog meer vragen of bent u benieuwd geworden naar het product? Dan raden wij u aan contact op te nemen met Bionic Protect, zij weten natuurlijk nog veel meer over hun product!