Hoe natuursteen werd verwerkt in de appartementencomplexen van Sancta Maria

Op een prachtige locatie in Noordwijk werd ruimte gereserveerd voor de bouw van een aantal schitterende woningen en appartementencomplexen. Deze woningen op het landgoed van Sancta Maria zijn omgeven door het groen, waardoor het een heerlijke plek is om te wonen. De bouwwerken die hier werden geplaatst moesten daarom eer doen aan deze fantastische omgeving en dat betekent dat ze alle werden gebouwd met aandacht en aan de hand van een doordacht plan. Om verschillende appartementen een authentiek uiterlijk te geven werd ervoor gekozen om delen van de gevel te bekleden met onze natuursteen sorteringen. Het was voor ons een fijne opdracht om aan mee te werken en we zijn dan ook erg trots op het eindresultaat!

Volgens de moderne bouwstijl

Alle vier de appartementencomplexen zijn gebouwd volgens de moderne bouwstijl en dit betekent dat grote raampartijen, een strakke vormgeving en een spannende dieptespeling de hoofdrol spelen. Hierdoor hebben alle gebouwen een strak en hedendaags uiterlijk gekregen. Toch moest het geheel niet te stijf ogen en daarom werd ervoor gekozen om de witte gevelvlakken af te wisselen met natuurstenen gevelstenen. In verschillende gevelvlakken werd dan ook natuursteen verwerkt en zelfs in het interieur komt ons product terug. Hierdoor ontstond samenhang tussen de gebouwen en hun omgeving.

Verschillende sorteringen

Er werd gekozen voor onze gevelstenen, maar geen gebouw mocht hetzelfde zijn. Daarom werd in alle vier de complexen een andere sortering verwerkt. In de ene is Constanta toegepast, in de ander de Balkan Mix en in de overige twee Black Sea en Bukarest. De keuze voor deze specifieke steensorteringen werd bepaald door de ligging en de locatie van de gebouwen op het landgoed. De kleurkeuze loopt dan ook van licht naar donker waardoor ieder bouwwerk, ondanks dat ze zo op elkaar lijken, een eigen karakter heeft gekregen.

Opgaan in de omgeving

De gevelstenen komen dus fantastisch goed tot hun recht door de kleurkeuze en door het ontwerp van de gebouwen. Een uniek lijnenspel zorgt ervoor dat het contrast tussen het witte stucwerk en de natuursteen sorteringen duidelijk naar voren komt. De combinatie van natuurlijk materiaal en strakke moderne lijnen zorgt ervoor dat de woning mooi op gaat in het landschap van de Sancta Maria. Wie wil hier nou niet wonen?