Metselaar aan het woord

Weijgers Natuursteen Projecten is gespecialiseerd in natuursteenprojecten en hebben de beste vakmensen op het gebied van natuursteen metselwerk en alles wat daarbij komt kijken. Ze maken uiteenlopende projecten met diverse soorten natuursteen waarbij de wens en verwachting van de klant voorop komt te staan. Pascal Weijgers is dan ook een echte vakman die geen uitdaging uit de weg gaat. Ook namens NG Bouwen met Natuursteen is hij vaak betrokken geweest bij verschillende uiteenlopende projecten. Hoe hij in dit vak terecht is gekomen, wat hij van het product vindt en hoe hij zijn werk uitvoert lees je in dit artikel. We laten onze metselaar aan het woord!

Hoe het begon

Pascal vertelt dat hij eind 2017 benaderd werd door, toen nog, Natuurgevelsteen. “Ze zochten creatieve geesten om voor hun Natuurgevelsteen projecten te kunnen realiseren in het zuiden van Nederland en het Noorden van België. Na een intake was ik direct enthousiast over het product en ben ik meteen gaan nadenken over wat ik hiermee zou kunnen en hoe er een toekomst voor mij in zou kunnen zitten.” Weijgers Bouw BV ontstond. Het was een klein particulier bouw en metselbedrijf dat het hele jaar door meewerkt aan verschillende projecten. “Het werd drukker in de bouw zodoende ook met natuursteen aanvragen, waardoor we zijn gaan uitbreiden. Er werd meer personeel aangenomen en we hebben een specialisatie toegevoegd aan Weijgers Bouw: Weijgers Natuursteen Projecten.”

Het product

“Natuursteen metselwerk vraagt om een hele andere aanpak dan het traditionele metselwerk”, legt Pascal uit, “De basis is vaak hetzelfde, met profielen, een draad, stenen en een mortel, maar werken met natuursteen daagt je uit een stuk creatiever te zijn.“ Na jarenlange ervaring weten Pascal en zijn werknemers precies hoe het werkt en kunnen zij zichzelf specialist op het gebied van natuursteen metselwerk noemen. “We geven graag tips over hoe je het werken met natuursteen het beste kunt aanpakken, maar het liefst verwerken we de sorteringen zelf, want geen enkel project is hetzelfde en ze vragen allemaal om andere maatwerk oplossingen.” 

De projecten

Pascal heeft al aan veel projecten mee mogen werken maar het project dat hem het meest bij is gebleven is de villa in Nieuwkoop. “Het huis in Nieuwkoop was het project waarbij voor het eerst, in Nederland, cubes gemaakt werden en dat wij die mochten verwerken. Vanaf de wijnkelder en de schoorsteen tot het verwerken van diverse items onderwater, niets was te gek.” Het bedrijf heeft niet stil gezeten en heeft inmiddels tal van projecten op zijn naam staan. En ook nu lopen er nog diverse projecten waar Pascal als metselaar aan mee werkt!