fbpx

Natuursteen aanschaffen: hier moet u op letten

Natuursteen is een materiaalsoort die steeds populairder wordt. Het materiaal wordt dan ook al jaren gebruikt in allerlei verschillende bouwwerken. Natuursteen gaat lang mee en u kunt er alle kanten mee op. Een moderne villa of een klassieke boerderij, iedere woning wordt interessanter met natuursteen toepassingen. Maar hoe kiest u nu de juiste natuursteen sortering. Op welke aspecten moet u letten en waar moet u allemaal rekening mee houden met betrekking tot bepaalde natuursteen soorten. We ondersteunen u graag in het maken van de juiste keuze, daarom leest u onderstaand alle ins en outs met betrekking tot het aanschaffen van natuursteen.

Esthetiek

Over de hele wereld bestaan enorm veel verschillende soorten natuursteen. Elke soort heeft zijn specifieke eigenschappen en looks. Dat maakt de keuze nou niet bepaald makkelijker. Daarom is het slim om met een aantal aspecten rekening te houden. Allereerst is dat natuurlijk het esthetische aspect. Hoe ziet de steen eruit en past het bij uw ontwerp. Om daar achter te komen is het belangrijk om na te gaan wat uw project uit moet stralen. Moet de woning een chique uiterlijk krijgen? Want dan zou een natuursteen soort als marmer op zijn plaats zijn. Of heeft u toch liever dat het gebouw hedendaags en strak oogt? Dan is NG Lapide, met zijn moderne lijnen, wellicht een betere optie.  

Plaatsing en kosten

Heeft u de geschikte steen gevonden? Ga dan ook meteen na wat de afwerkingsmogelijkheden zijn met de sortering. Hoe wilt u bijvoorbeeld dat de voegen lopen en hoe wordt de sortering verwerkt? 

Daarnaast zal de kostprijs waarschijnlijk ook een grote rol spelen. Met een beperkt budget zou u bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een goedkopere variant, die erg lijkt op de door u gekozen sortering. Gelukkig voor u zijn er enorm veel verschillende sorteringen!  

Onderhoud

Er zijn ook een aantal praktische zaken die een belangrijke rol spelen als het gaat over het aanschaffen van natuursteen. Zijn de door u uitgekozen natuursteen tegels bijvoorbeeld wel toe te passen in de ruimte die u voor ogen had? Gelukkig is dit vaak wel het geval en is vrijwel iedere natuursteen sortering eenvoudig te verwerken in erg veel verschillende ruimtes. Daarnaast is natuursteen erg onderhoudsvriendelijk en levensloopbestendig, waardoor het onderhoud in mindere mate een rol zal spelen. Om de natuursteen toepassingen te beschermen tegen invloeden van buitenaf adviseren wij u wel om BionicCoat B10NS te gebruiken. Dit biedt nog meer bescherming tegen vuilhechting, vocht, vorst en chemische schade. Natuursteen aanschaffen is een grote investering en het zou zonde zijn mocht er wat mee gebeuren.