fbpx

Natuursteen in combinatie met andere materialen

Natuursteen is een veelzijdig product dat ieder bouwproject voorziet van een bijzondere, karakteristieke uitstraling. Om het exterieur nog net wat meer kracht bij te zetten en het natuursteen nog beter tot zijn recht te laten komen, is een combinatie met andere materialen onvermijdelijk. Om u te tonen wat unieke combinaties tussen natuursteen en andere materialen doen voor de gevel van een gebouw, hebben we een aantal prachtige projecten op een rijtje gezet. Laat u er vooral door inspireren.

Combineren met hout

Natuursteen is een natuurlijk product en daarom is het geen verrassing dat het materiaal zich goed laat combineren met andere natuurlijke producten. Een goed voorbeeld hiervan is hout. Natuursteen en hout passen geweldig goed bij elkaar en geven samen ieder bouwwerk een authentieke en een wat robuustere uitstraling. Hoe dat eruit komt te zien, zie je bijvoorbeeld bij deze moderne bosvilla in Zeist. De basis van deze woning wordt gevormd door een houtskeletbouw, met daaromheen gevels van glas, Natuurgevelsteen en larikshout. Waardoor de villa volledig opgaat in de bosrijke omgeving. Het resultaat is een schitterend totaalplaatje.

Natuursteen en stucwerk

Moet uw project wat meer luxe en moderniteit uitstralen? Dan is het een goed idee om natuursteen te combineren met stucwerk. Vooral als u wit stucwerk combineert met natuursteen ontstaat een exclusief totaalbeeld. Dit komt doordat het strakke, witte pleisterwerk fantastisch contrasteert met het robuuste en stoere natuursteen. Hierdoor komt de aandacht op het natuursteen te liggen en krijgt het bouwwerk als vanzelf een luxe uitstraling. Deze moderne villa in Dronten is daar het toonbeeld van. Een aantal elementen van de gevel werden opgebouwd met natuursteen en bieden zo meer diepgang aan het uiteindelijke ontwerp.

Een rieten kap

Tot slot staat natuursteen ook erg goed bij riet. Wederom omdat dit, net als natuursteen, een natuurlijk product is. Riet wordt eigenlijk meestal verwerkt in het dak, wat betekent dat een natuurstenen gevel goed gecombineerd kan worden met een prachtige rieten kap. Het is een combinatie van krachtige en pure materialen die samen een woning vol karakter kunnen creëren. Dit was ook het geval voor deze rietgedekte villa in Zwolle. Tijdens het bouwen van de woning werd natuursteen gesorteerd op kleur om de villa een warme uitstraling te geven. Het rieten dak voorziet ook in deze sfeer en daarom viel de keuze al snel op deze toepassing. Het eindresultaat laat dan ook zien dat alles met zorg werd samengesteld en bij elkaar werd gezocht.