fbpx

Natuursteen in infrastructurele projecten

U bent vast bekend met verschillende woningbouwprojecten waarin ons natuursteen werd verwerkt. Zowel in het interieur, het exterieur en de buitenruimte. Toch worden onze producten ook gebruikt in andere projecten. Denk aan de retail. Maar daarnaast hebben wij ook al enige keren mee mogen werken aan realisaties die te maken hebben met de infrastructuur. Dit houdt in dat onze producten werden gebruik om landschappelijke elementen een bijzondere uitstraling te geven. Het toont de veelzijdigheid van onze producten. Graag lichten we dan ook twee van deze infrastructurele projecten uit. Laat u er vooral door inspireren!

Sfeervolle talud 

Allereerst tonen we u graag de toevoeging van onze natuurstenen metselwerk bij Groningen Europapark. Onder dit treinstation werd onze Natuurgevelsteen toegepast als sfeermaker en talud in de moderne fietsenstalling. De keuze viel op de sortering Karlovy Vary. Deze gneis is afkomstig uit onze groeve in Noord-MacedoniĆ« en kenmerkt zich door een warme mix aan grijs/bruine kleuren. Door de kleur van deze metselstenen en de toepassing als Natuurgevelsteen heeft deze helling een grillig, maar tegelijkertijd warm uiterlijk gekregen. Hierdoor is het een interessante toevoeging die de fietsenstalling erg authentiek maakt. 

Viaducten passend in de omgeving

Een ander project dat van invloed is op de infrastructuur zijn de viaducten in Groningen. De Oostelijke ringweg van Groningen is doormiddel van een viertal viaducten ongelijkvloers geworden. Tijdens de realisatie van dit project moest rekening gehouden worden met de groene omgeving. Daarom werd gekozen voor een van onze natuursteen sorteringen om het geheel een natuurlijke en warme uitstraling te geven. Het metselwerk op de viaducten bestaat uit Pilsen. Ook dit is een prachtige gneis met verschillende kleurnuances. Na het metselen zijn de voegen weggeslepen om ervoor te zorgen dat het lijkt alsof de stenen op elkaar gestapeld zijn. Hierdoor past het metselwerk nog beter in zijn omgeving. Bovendien werden er ook grondwallen en geluidswering in de viaducten verwerkt, voor een nog sprekender eindresultaat. 

Eindeloze mogelijkheden

Doordat natuursteen een natuurlijk product is past het product goed in vrijwel iedere omgeving.  Bovendien hebben we ontzettend veel sorteringen in ons assortiment en zijn er veel verwerkingsmogelijkheden. De opties zijn eindeloos! Dit is dan ook de reden dat het product erg geschikt is voor infrastructurele projecten. Wilt u hier meer over weten? Neem dan eens een kijkje op de website of plan een afspraak met ons in. Wij helpen u graag verder op weg!