fbpx

Natuursteen in klassieke bouwwerken

De klassieke bouwstijl is perfect voor mensen die een elegante woning willen bouwen. Deze stijl is gebaseerd op het rijke verleden en woningen die werden gebouwd rond de 18e en 19e eeuw. Toen lag de focus op elegantie, maar ook op detaillering en rijke materialen. Woningen gebouwd volgens deze bouwstijl hebben dan ook vaak een sfeervolle, warme en elegante uitstraling. Daarnaast komt de nadruk ook vaak te liggen op het metselwerk en typerende metselstenen. Dit is dan ook de reden dat natuursteen veelvuldig wordt gebruikt in klassieke bouwwerken. Natuursteen ziet er namelijk niet alleen stijlvol uit, maar kent ook een lange levensduur.

Een persoonlijke touch

Hetgeen waaraan u de klassieke stijl kunt herkennen zijn onder andere de gevel en het oog voor details. Deze twee aspecten maken het mogelijk om het bouwwerk eenvoudig van een persoonlijke touch te voorzien. U bepaalt zelf welke metselstenen gebruikt gaan worden, hoe deze verwerkt worden en waarmee dit wordt gecombineerd. Ook in detaillering heeft u veel voor het zeggen. Kies bijvoorbeeld voor mooie daklijsten, speciale gootafwerkingen of verschillende ornamenten.

Natuursteen Beplating

Toch wordt niet alleen gebruik gemaakt van metselstenen om een project van een klassieke uitstraling te voorzien; er wordt ook vaak gekozen voor Natuursteen Beplating. Door te kiezen voor beplating, gemaakt van bijvoorbeeld marmer of travertin, krijgt ieder in- en exterieur direct een chique en exclusief uiterlijk. Dit is dan ook vaak het type natuursteen dat we terug vinden in oude bouwwerken uit de klassieke tijd en het rijke verleden. Of u er nou voor kiest om de gehele gevel met beplating te bedekken of dat u alleen wat accenten toevoegt, het draagt altijd bij aan de elegantie van het gebouw.

Combinatie van stijlen

Daarnaast wordt de klassieke bouwstijl ook steeds vaker gecombineerd met moderne elementen. Een goed voorbeeld hiervan is deze luxe villa in Bloemendaal. Typerende klassieke elementen kenmerken deze villa. Let bijvoorbeeld eens op de dak overstekken, de bijzondere natuurstenen gevel en de schoorstenen. Bovendien is een subtiele symmetrie te herkennen in de vorm de woning. Door dit te combineren met moderne elementen ontstond een royale villa met een luxe en authentiek uiterlijk. Het toont aan dat wekelijk van alles mogelijk is, zolang u maar creatief durft te zijn.