fbpx

Natuursteen toepassingen in en rondom het zwembad

Het aantal privé zwembaden is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Dit komt onder andere door bijzonder warme zomers die we de afgelopen jaren gekend hebben. Wellicht ziet u een privé zwembad ook wel zitten en bent u opzoek naar een manier om een alledaags zwembad toch wat mooier en interessanter te maken. U zou dan kunnen kiezen voor natuursteen toepassingen in en rondom het zwembad, dan weet u zeker dat uw zwembad een authentieke uitstraling krijgt. Daarnaast kent natuursteen nog tal van andere voordelen, waardoor u er alle kanten mee op kunt.

Natuursteen toepassingen

Een voordeel van natuursteen in en rondom het zwembad is dat het geheel er esthetisch hoogwaardig uit komt te zien. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een groot zwembad dat omlijst wordt met een prachtige natuursteen sortering, daarnaast kunt u ervoor kiezen een gevel nabij het zwembad te bekleden met natuursteen of u zou natuursteen door kunnen laten lopen tot onder het waterniveau. Verwondering gegarandeerd! Door natuursteen te verwerken creëert u een zwembad met karakter dat volledig in stijl is met de rest van de woning.

Onderhoudsvriendelijk

Daarnaast is een ander voordeel van natuursteen in- en rondom het zwembad dat het materiaal weinig onderhoud vereist. Weersomstandigheden veroorzaken vrijwel geen schade aan natuursteen, maar geven het juist meer karakter, en de meeste sorteringen zijn bestand tegen chloor waardoor u er vrijwel geen omkijken naar heeft. Natuurlijk is het wel verstandig om dit van te voren te controleren, u wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Houdt er echter wel rekening mee dat de kwaliteit van het zwembadwater optimaal is en dat u, wanneer nodig, de natuursteen sortering op de juiste manier behandeld.

Wellness hotel

Een voorbeeld waarbij natuursteen op bijzondere wijze verwerkt werd rondom het zwembad is deze natuurstenen gevel van het wellness hotel. Door natuursteen te gebruiken in het ontwerp van de wellness werd een rustige, maar toch luxe uitstraling gecreëerd. Met de sortering Natuurgevelsteen Bukarest wordt de natuur naar binnen gehaald en dat is bevorderend voor het gevoel van ontspanning binnen de ruimte.

Tot onder waterniveau

Daarnaast tonen we u ook graag nog een groot zwembad waarbij het natuursteen doorloopt tot onder waterniveau. Zowel in het in- als exterieur komt deze natuursteen sortering terug. Het metselwerk doet denken aan gestapeld turf waardoor de woning een uniek karakter krijgt. Ook bij het zwembad werd een wand opgebouwd met deze steensoort. Doordat de gevel doorloopt tot in het water krijgt ook het zwembad een authentiek uiterlijk. Het toont dat u natuursteen op bijzonder veel manieren kunt toepassen.