fbpx

Natuursteen verwerken? Maak kennis met de traditionele metselmethode

Wanneer u één van onze mooie natuursteen sorteringen heeft uitgekozen wilt u natuurlijk ook dat het product op een net zo mooie manier verwerkt wordt in uw project. Om dit voor elkaar te krijgen kunt u kiezen uit verschillende verwerkingsmethoden. Denk aan het metselen in wildverband of het metselen volgens de traditionele metselmethode. Graag lichten we de laatste methode nog wat verder uit. Dit is namelijk de meest voorkomende manier van metselen en het resulteert keer op keer in een strak en elegant eindresultaat.

Wat is de traditionele metselmethode?

De traditionele metselmethode wordt al jarenlang het meest gebruikt om een strak metselwerk te realiseren. Het houdt in dat de stenen één voor één op elkaar geplaatst worden en zich met behulp van een mortel aan elkaar vestigen. Hoewel de methode al jarenoud is en veelvuldig wordt gebruikt heeft u wel de mogelijkheid om te kiezen uit een uniek patroon en een bepaalt soort legverband. Zo kunt u er toch nog uw eigen draai aangeven. 

De kleur van de mortel

Voor een extra mooi eindresultaat is het belangrijk dat de voeg aansluit bij de door u uitgekozen natuursteen. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een donkere sortering met een lichte voeg zodat er een prachtig contrast ontstaat, maar ook als u voor een voeg gaat in dezelfde donkere kleur zal het metselwerk schitterend worden doordat er meer diepte wordt gecreëerd. Om tot een waanzinnig resultaat te komen werken wij vrijwel altijd met de Remix mortel. Deze mortel is al op kleur en zorgt ervoor dat het metselwerk niet na gevoegd hoeft te worden. Het scheelt werk en zorgt en esthetisch hoogwaardige muur. 

Verwerkingsvoorschriften

We hebben inmiddels al vaak mee mogen werken aan diverse projecten. Hierbij hebben wij keer op keer massieve natuurstenen muren volgens de traditionele metseltechniek op mogen bouwen. Denk aan wanden, gevels, tuinmuren, schoorstenen etc. De manier waarop het natuursteen wordt verwerkt is volledig afgestemd op de traditionele gevelsteen technieken. Deze verwerkingsvoorschriften hebben we voor iedereen die ze nodig heeft genoteerd in een handig bestand. Hier kunt u altijd vrijblijvend een kijkje in nemen. Maar mochten er nog vragen zijn, dan beantwoorden we deze uiteraard ook graag. 

Aan de slag!

We proberen het voor de verwerkers zo eenvoudig mogelijk te maken om met onze natuursteen sorteringen aan de slag te gaan. De traditionele metselmethode is daar de beste manier voor. Daarnaast sluiten wij ook altijd graag aan bij de start van de verwerking. Zo kunnen we nog wat handige tips geven aan de verwerkers. Bent u benieuwd naar de andere manieren waarop ons natuursteen verwerkt kan worden? Neem dan contact met ons op, we kijken graag met u mee naar de mogelijkheden.