fbpx
 • Ontwerp

  Theo Verburg Architecten

 • Uitvoering

  Vorm

 • Sortering

  Bukarest

 • Locatie

  Noordwijk

Luxe parkappartementen 2 Noordwijk

Op Landgoed Sancta Maria werden in totaal 4 woongebouwen met luxe parkappartementen ontwikkeld door BPD Ontwikkeling. De grote massieve natuurstenen schijven in het ontwerp geven de moderne uitstraling ook een natuurlijk en tijdloos karakter. In dit gebouw werd onze Bukarest toegepast, een stoere mix van met gele, bruine en blauwe kleurnuances.

Luxe appartementencomplex met natuursteen

Er werd een plan ontwikkeld voor de realisatie van verschillende appartementencomplexen op het landgoed Sancta Maria in Noordwijk. Dit landgoed bestaat uit monumentale bomen, karakteristieke architectuur en imponerende uitzichten. Daarom moesten deze complexen zo ontworpen worden dat de cultuurhistorische identiteit bewaard zou blijven. Dit houdt in dat de bouwwerken op het landgoed op moeten gaan in de omgeving en hier een ware toevoeging aan moeten zijn. Het zorgde ervoor dat de appartementencomplexen een modern uiterlijk kregen, maar wel met ieder hun eigen authentieke eigenschappen. Wij mochten hier onderdeel van uit maken en hebben een bijdrage geleverd aan dit prachtige appartementencomplex, dat onderdeel uitmaakt van een viertal gebouwen. We vertellen u er graag meer over.

Moderne vormgeving

Modern, strak en stijlvol; dat zijn de woorden die dit appartementencomplex het beste omschrijven. Dat komt onder andere door de strakke vormen en lijnen die bepalend zijn voor de uiteindelijke uitstraling van het gebouw. Daarnaast zorgt een mooi dieptespel ervoor dat het gebouw wat meer dimensie krijgt. Let bijvoorbeeld maar eens op de uitstekken van het dak en de terrassen. Daarnaast maken de grote raampartijen het mogelijk voor de buitenruimte om naar binnen te treden. Hierdoor raakt het landgoed verbonden aan het appartementencomplex.

In evenwicht

Naast de grote raampartijen bestaat de gevel van het gebouw uit strak wit stucwerk en grote vlakken natuursteen. Beide wisselen elkaar evenwichtig af en daardoor wordt het geheel niet te overdadig of juist te strak. Het mooie aan deze combinatie is dat het appartementencomplex hier een moderne uitstraling door krijgt, maar tegelijkertijd erg natuurlijk oogt. Dit uit zich in een tijdloos karakter. De andere drie appartementencomplexen sluiten volledig bij deze stijl aan en daarvoor vormen ze samen met dit gebouw een prachtig geheel in de groene omgeving.

Alle aandacht naar het metselwerk

Het natuurstenen metselwerk van dit gebouw is gemaakt van onze sortering Bukarest. Dit is een robuuste mix met gele, bruine en zelfs blauwe kleurnuances. De stenen kennen allemaal een ander formaat waardoor geen enkele muur er hetzelfde uit zal komen te zien. Bovendien lijkt het alsof de stenen op elkaar geplaatst werden, doordat de voeg nauwelijks te zichtbaar is. Dit betekent dat de metselstenen alle aandacht krijgen en zo nog beter tot hun recht komen. Al met al is het natuursteen een dusdanige toevoeging aan het ontwerp van het gebouw, dat het appartementencomplex niet meer voor te stellen is zonder. Wij zijn dan ook erg tevreden over het eindresultaat.

Meer projecten