fbpx
  • Ontwerp

    Ruud Winkelhuis

  • Sortering

    Black Sea

  • Locatie

    Borne

Unieke villa Borne

In een fijne nieuwbouwwijk in Borne is deze villa gerealiseerd. De woning staat vrij achterop de kavel, waardoor er ruimte is voor een grote voortuin waar schapen lopen en kinderen kunnen spelen. De woning bevat veel natuurlijke materialen. De gehele gevel is uitgevoerd in onze natuursteen sortering Black Sea. Daarnaast zijn er veel houten elementen zoals de kozijnen en het plafond binnen en buiten. Ook is de woning omringd door een houten vlonder, met aan de voor- en achterzijde een terras. Prachtige combinatie van het hout en de bruine accenten van onze Black Sea.

Unieke villa met natuursteen metselwerk 

In een fijne nieuwbouwwijk werd deze authentieke woning gerealiseerd. Het huis staat vrij achterop de kavel waardoor er ontzettend veel ruimte is voor een voortuin. Er wordt dan ook goed gebruik gemaakt van deze tuin, er lopen schapen rond en er is genoeg ruimte voor de kinderen om in te spelen. Om de landelijke sfeer van de omgeving eer aan te doen werd in het ontwerp rekening gehouden met dit landschap en de wensen van de bewoners. Dit heeft zich geuit in een woning omringd met een houten vlonder, grote raampartijen met houten kozijnen en een natuurstenen metselwerk. 

Moderne touch

Hoewel de prachtige woning met een landelijke inslag ontworpen werd, oogt hij ook modern. Dit komt door de typerende, strakke vormentaal die zich kenmerkt door een schuin aflopend dak en een duidelijk lijnenspel. Een ander aspect dat tekenend is voor de moderne bouwstijl zijn grote raampartijen, ook hier werd voor gekozen tijdens het ontwerpen van deze woning. Een fijne bijkomstigheid van deze ramen is dat het huis zo baadt in het licht. Daarnaast zorgt het ervoor dat het landschap op subtiele wijze binnen weet te treden.

Black Sea 

Een natuurlijke inslag was dus belangrijk tijdens de ontwerp- en realisatiefase van deze woning. Daarom mocht ons product natuurlijk niet ontbreken. Natuursteen werd gebruikt om een groot gedeelte van de gevel mee te bekleden. Deze keuze viel op de sortering Black Sea. Deze sortering is een donkere mix van antracietkleurige en bruine nuances. Dankzij de donkere uitstraling past deze sortering perfect binnen moderne bouwwerken en wordt de natuurlijke sfeer nog steeds gewaarborgd. Deze ambiance wordt juist extra benadrukt door verschillende houten elementen.

Unieke schoorsteen 

Ons natuursteen werd niet alleen gebruikt om de gevel mee te bekleden, maar ook de schoorsteen van een luxe open haard werd hiermee opgebouwd. Bijzonder aan deze open haard is het gegeven dat hij zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Een schoorsteen opent zich aan twee kanten, waardoor zowel in de binnen- als in de buitenruimte genoten kan worden van aangename comfortwarmte. Als u goed naar deze schoorsteen kijkt ziet u ook hoe het metselwerk precies is opgebouwd. Er is gekozen voor verschillende formaten metselstenen, die op de traditionele metselmanier op elkaar geplaatst zijn. Toch lijkt het natuursteen op elkaar gestapeld, dit doordat de voeg voor een gedeelte is weggeslepen.

Meer projecten