fbpx
 • Ontwerp

  Mattone Bouwmeesters

 • Uitvoering

  Mattone Bouwmeesters

 • Sortering

  Cubus Brno

 • Locatie

  Nieuwkoop

Luxe villa Nieuwkoop

Gebaseerd op de uiterlijke kenmerken van turf, hebben wij onze sortering Brno geleverd in een zeer speciale editie. De specifieke afmeting, kleur en afwerking van ons product dragen bij aan het gewenste resultaat; Gestapeld turf. Zowel in het exterieur als in het interieur speelt onze natuursteen een zeer grote rol. Een luxe villa aan het water vol met natuursteen ‘turf’, een uniek en verbluffend resultaat! Verwerking: Weijgers Bouw & Metselbedrijf Fotografie: Martijn Roos

Moderne villa met strak design en maatwerk gevel

Deze schitterende villa in nieuwkoop was in eerste instantie een droom, maar gelukkig voor de bewoners van het pand bleef het daar niet bij. Hun droom werd werkelijkheid! Hetgeen dat deze villa zo bijzonder maakt is dat hij volledig past binnen de moderne bouwstijl maar toch erg veel eigen, unieke kenmerken heeft. Dit maakt de woning authentiek en interessant om naar te kijken. De villa kent een duidelijke vormentaal waarin strakke lijnen de hoofdrol spelen. Daarnaast werd er gespeeld met diepte en kreeg de gevel vorm door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals natuursteen.

Natuurlijke materialen 

Het waanzinnige exterieur van de woning trekt meteen de aandacht. Doordat wit strak stucwerk werd gecombineerd met materialen zoals hout, glas en natuursteen kon een erg interessante gevel ontstaan. Door deze materialen samen te voegen krijgt de woning een hedendaagse uitstraling, maar past hij wel nog steeds in zijn omgeving. De villa staat aan het water en laat de groene omgeving op een subtiele manier binnenkomen. Daarom waren natuurlijke materialen een must. Deze materialen verzachten het strakke ontwerp en weten de juiste aspecten van de woning juist te benadrukken.   

Gestapeld turf 

Om het exterieur vorm te geven werd gebruik gemaakt van natuursteen metselwerk. Gedeelten van de gevel werden bedekt met natuursteen en ook het hekwerk werd opgebouwd met dezelfde natuursteen sortering. Er werd gekozen voor de Brno sortering, uitgevoerd in Cubus formaat. Deze steensoort bestaat uit Gneis en heeft een antraciet kleur met lichte kleurnuances. De sortering werd voor deze villa geleverd als zeer speciale editie; de steen kreeg vorm doordat de uiterlijke kenmerken van turf overgenomen werden. De specifieke afmeting, kleur en afwerking van het product droegen bij aan het gewenste resultaat: gestapeld turf. 

Van buiten naar binnen 

Maar niet alleen in het exterieur kreeg dit metselwerk een plekje, ook in het interieur zal u een natuurstenen gevel tegenkomen. Door dezelfde natuursteen sortering te gebruiken, deze op dezelfde manier af te werken en de stenen op dezelfde manier te plaatsen kreeg zowel binnen als buiten dezelfde uitstraling en sfeer. Ook dit past weer bij het gegeven dat de villa eer doet aan zijn omgeving, de binnen- en buitenruimte lopen zo naadloos in elkaar over. De grote ramen dragen daaraan bij, maar ook door hetzelfde materiaal zowel binnen als buiten te gebruiken kon deze overloop ontstaan.

Maatwerk  

We zijn erg tevreden over het eindresultaat en we zijn dan ook vereerd dat we hier onderdeel van mochten zijn. Heeft u ook unieke ideeën met natuursteen? Dan kunt u ons altijd vragen naar de mogelijkheden. We denken graag met u mee en gaan geen uitdaging uit de weg, zodat ook u uw droomhuis werkelijkheid ziet worden!

Meer projecten