fbpx
 • Ontwerp

  F.P. Lahaye Architekt

 • Uitvoering

  Rick Witjes Service en Timmerwerken

 • Sortering

  Constanta Ohrid

 • Locatie

  Zuid-Limburg

Mediterrane villa Zuid-Limburg

Omringd door de natuur in het heuvellandschap van Zuid-Limburg bevindt zich deze luxueuze villa. De opdrachtgevers zochten een Zuid-Europese sfeer, onze sortering Constanta past perfect in dat plaatje. Vanwege het moderne karakter van de woning, zijn de stenen in strakke lijnen gezaagd. Op de ruime patio kun je heerlijk loungen en genieten van het uitzicht. Dankzij de warme uitstraling van onze natuursteen waan je jezelf in mediterraanse sferen. Fotografie: The Art of Living, Jurrit van der Waal

Villa met mediterrane uitstraling

In het heuvellandschap van Zuid-Limburg, omringt door prachtige natuur, doemt deze prachtige villa op. De bewoners, en tevens opdrachtgevers van dit project, vonden hier een rustige plek waar ze al lange tijd op zoek naar waren. Ze wilden uiteindelijk de natuur naar binnen halen en dat is bijzonder goed gelukt. Om hun droomwoning wat meer karakter te geven en er voor te zorgen dat de woning uniek zou zijn, kozen zij voor een strak gezaagde natuurstenen gevelbekleding van NG Bouwen met Natuursteen. Hierdoor hebben wij het geluk gehad om een bijdrage te mogen leveren aan dit fantastische project.

Woning vol karakter

Deze woning werd dus voornamelijk gebouwd met het doel de natuur binnen te halen. En hoe kan dat beter dan door grote raampartijen te installeren die grote delen van de gevel compleet bedekken. Dit zorgt niet alleen voor veel daglicht, maar het maakt ook dat de bewoners kunnen genieten van het prachtige uitzicht. Daarbij was een vereiste dat de woning een Zuid-Europese uitstraling zou krijgen. Dit om een woning te creëren met een eigentijdse mediterrane ambiance. Op deze expliciete wens hebben we uiteindelijk goed in kunnen spelen. De natuurstenen gevel met het natuursteen metselwerk, zorgde er namelijk voor dat deze wens in vervulling kon gaan. Kortom, een bijdrage aan een woning vol karakter.

Strakke natuursteen

Om zich in Zuid-Europese sferen te wanen, is er in dit project voor gekozen om gebruik te maken van de natuursteen Constanta. Dit is een wat lichtere steensoort die in verschillende producttypes te verkrijgen is: Natuurgevelsteen, Lapide en Strips. Voor dit project viel de keuze op de natuursteen Lapide. Dit betekent dat de Constanta strak is uitgezaagd. De grotere hoogtes en rechte lijnen maken het de perfecte sortering om deze gevel mee te bekleden. En, in combinatie met het strakke natuursteenmetselwerk zorgde dit voor een prachtig resultaat.

De juiste ambiance

De gevelbekleding met Constanta zorgt voor een warme maar toch strakke uitstraling. Perfect voor de beoogde mediterrane sfeer. Maar dat is niet alles. De juiste afwisseling tussen gevelbekleding, raampartijen en een spannend lijnenspel, maakt dat de woning ook erg modern oogt. Natuursteen en toch modern? Dat kan dus ook. Door naar het grote geheel te kijken, kunt u met natuurgevelsteen en natuursteen metselwerk altijd de juiste ambiance creëren.

Heeft u ideeën gekregen? Of wilt u weten wat mogelijk is? Wij helpen u graag!

Meer projecten