fbpx
 • Ontwerp

  Natrufied Architecture

 • Uitvoering

  Aannemingsbedrijf L.V.D. Wal

 • Sortering

  Macedonische Mix

 • Locatie

  Texel

Vakantievilla’s Texel

Het Waddeneiland Texel is en blijft een heerlijke bestemming om te recreëren en van vrije tijd en natuur te genieten. Om dit natuurlijke aspect te benadrukken koos Buytenplaats Texel voor een prachtige vierseizoenen natuursteenmix, gecombineerd met rieten kappen en houten constructies. De woningen zijn in één woord ‘puur’ en van alle denkbare luxe voorzien. De schoorsteen is dankzij de wisselende formaten en grove textuur een stoere eyecatcher. Daarnaast zijn de combinaties met de overige natuurlijke materialen een harmonieus geheel. Ook de toegangspoort werd gemetseld in natuursteen, waardoor al bij de entree van het villapark de toon wordt gezet. Het ontwerp werd verzorgd door Natrufied Architecture. Het resultaat van de eerder door hen gerealiseerde Bosvilla zorgde er mede voor dat deze Texelse ontwerpopdracht bij hen terecht kwam. Levering en totaaladvies door De Nis.

Luxe vakantievilla’s met natuursteen toepassingen

Het Waddeneiland Texel is en blijft een heerlijke bestemming om recreëren en volledig tot rust te komen. Het eiland nodigt uit om volledig de tijd voor elkaar te nemen en te genieten van de fantastische natuur. Daarom is het belangrijk dat er voldoende plekken zijn waar deze sfeer tot uiting kan komen. Een voorbeeld van zo’n plek is deze locatie, waar een aantal schitterende vakantievilla’s staan. De villa’s zijn gesitueerd op een locatie midden in de Texelse landschap en dat diende ook als uitgangspunt voor de bouw van de woningen. Het maakt deze villa’s geschikt voor een heerlijke vakantie.

Texelse landschap

Dat deze vakantievilla’s gebouwd zijn met het Texelse landschap in gedachten is duidelijk aan de woningen af te lezen. Zo werd er bijvoorbeeld voor gekozen om te werken met natuurlijke materialen. De woningen bestaan uit een houten constructie, een rieten kap en een natuurstenen gevel. Ook is de vorm van de woningen gebaseerd op originele, lokale schapenstallen, oftewel een schapenboet. En daarnaast werden er grote ramen in de villa’s geplaatst zodat vakantiegangers kunnen genieten van een weids panoramisch uitzicht over het adembenemende landschap. Dit alles zorgt ervoor dat de woningen landelijk, maar toch ook erg hedendaags aandoen en zelfs een luxe uitstraling krijgen.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen worden op bijzondere wijze gecombineerd en weten elkaar daardoor te versterken. Zodra u aankomt lopen vallen de natuurstenen gevel en schoorsteen op. De gevels aan de zijkanten van de woningen zijn volledig bekleed met een prachtige vierseizoenen natuursteenmix. Ook de schoorsteen werd bekleed met dezelfde steensoorten en steekt daarom op fantastische wijze af bij de grote glazen pui. Door dit te combineren met een rieten kap en houten balken ontstaat een karakteristieke harmonie die het uiteindelijke totaalbeeld bepaalt.

Totaalconcept

Eenmaal binnen is deze harmonie nog steeds voelbaar want ook in het interieur werden dezelfde materialen gebruikt. De houten constructie is goed te zien en ook het natuursteen kreeg weer een plaatsje binnen het interieur. De schoorsteen werd namelijk ook aan de binnenkant bekleed met dezelfde natuursteen sortering. Dankzij de wisselende formaten, van de natuursteenmix, kreeg de schoorsteen een grove textuur en een robuuste uitstraling waardoor hij volledig past bij de rest van het ontwerp. De schoorsteen trekt daarmee alle aandacht en is daardoor dé eyecatcher van de woning.

Al met al zorgt dit ervoor dat de vakantiewoningen zich het beste laten omschrijven als ‘puur’. Toch zijn ze ook van alle denkbare luxe voorzien, waardoor het een heerlijke vakantiebestemming is geworden.

Meer projecten