• Ontwerp

    KHV Architecten

  • Sortering

    Karlovy Vary

  • Locatie

    Dronten

Moderne villa Dronten

In Dronten is deze stijlvolle villa te bewonderen. Strak stucwerk geeft de in gneis uitgevoerde Natuurgevelsteen de kans om uit te blinken. Neem plaats op het terras en waan u in Mediterrane sferen. In samenwerking met Dusseldorp BMW is de BMW i8 Roadster en de BMW i3 gefotografeerd bij deze moderne villa. Modern en duurzaam was een perfecte match voor BMWi!

Stijlvolle villa met strak stucwerk en natuurstenen gevel

In het buitengebied van Dronten werd een vrijstaande moderne villa gerealiseerd. De villa past uitstekend goed in zijn omgeving, een voormalig fruitkwekersgebied. De woning bestaat uit twee woonlagen en oogt daarom niet zo hoog, maar daarom zeker niet minder mooi. De strakke lijnen en de gecreëerde gelaagdheid maken van de villa een prachtige woning. Tijdens het ontwerpen en bouwen van deze villa werd om ons expertise gevraagd. We hebben de gevel voor een groot gedeelte opgebouwd uit natuursteen om zo nog wat meer nadruk te leggen op de beoogde diepte en de eerder genoemde gelaagdheid. Bekijk de villa en waan u in mediterrane sferen!

Doordacht ontwerp

De moderne villa roept mediterrane en internationale sferen op. Dat komt door de keuze voor bepaalde kleuren, materialen en de strakke vormentaal. Niet veel villa’s in Nederland zien er zo uit.

De woning werd uitgevoerd in witstucwerk met natuursteen elementen. Dat zorgt voor een optisch spannend uiterlijk. De verdieping lijkt los te komen van begane grond. Andere elementen die de villa interessant maken zijn de opvallende schoorsteen, deze doorbreekt met de horizontale lijnen van de woning, en de dubbele carport, die wordt begrensd door een natuurstenen muur en losstaat van het dak.

Riante entree

De ruime kavel waarop de villa staat maakt een riante entree mogelijk, waarbij ruimtelijk parkeren en veel groen werden ingebouwd. Daarnaast werd er veel aandacht besteed aan de details en zorgvuldig gekozen materialen, om zo de entree nog meer kracht bij te zetten. Het strakke en witte stucwerk geeft de uitgevoerde natuursteen de kans om uit te blinken. Uw oog wordt dan ook meteen naar de natuurstenen gevel getrokken. Ook de plaatsing van de juiste verlichting draagt daar aan bij.

Natuursteen sortering

Men koos voor de natuursteen sortering Karlovy Vary. De steen heeft een licht grijze kleur met bruine nuances en komt en komt daardoor goed tot zijn recht naast het lichtere stucwerk. Daarnaast kenmerkt deze sortering zich aan zijn grove structuren en luxe uitstraling. Dit maakt de steensoort dan ook perfect om deze woning mee te bekleden en een stijlvol uiterlijk en internationale allure te geven.

Al met al is deze villa een prachtig totaal plaatje geworden. We hebben hier met veel plezier aan meegewerkt en zijn enorm blij met het resultaat. Is het ontwerp van deze villa iets wat u ook nastreeft? We geven u graag advies!

Meer projecten