fbpx
  • Ontwerp

    Marco van Veldhuizen

  • Sortering

    Black Sea & Budweis

  • Locatie

    Vught

Strakke villa Vught

Onder de rook van het Brabantse ‘s-Hertogenbosch, pronkt deze royale villa. Rond de gehele woning zijn grote vlakken Natuurgevelsteen toegepast. De combinatie met strak stucwerk, grote glaspartijen en donkere kozijnen zorgt voor een strakke, maar toch warme, villa. Daarnaast is het buitenleven is meegenomen in het ontwerp, waarbij ook Natuurgevelsteen elementen terugkomen. Het eindresultaat is zowel verassend als kloppend met zeer tevreden opdrachtgevers.

Moderne villa met natuursteen toepassingen

Op een mooie plek in het Brabantse landschap pronkt al enige tijd deze imposante villa. Het interieur- en exterieurdesign werd door Marco van Veldhuizen voor zijn rekening genomen. De strakke vormentaal, de warme kleuren en natuurlijke materialen zorgen voor een prachtig totaalplaatje. Wij, van NG | Bouwen met Natuursteen mochten hier onderdeel van zijn en zijn verantwoordelijk voor de verschillende natuursteen elementen. Zowel in de tuin als in het exterieur werd natuursteen toegepast, waardoor de omgeving en het huis op een fijne manier in elkaar overlopen en bij elkaar passen. Het resultaat is verrassend en voldoet aan de wensen van de zeer tevreden opdrachtgevers. 

Doordacht totaalconcept

De moderne villa geniet van de overwegend strakke en minimalistische vormentaal. De verschillende dieptes en grafische lijnen zorgen voor een prachtige gelaagdheid. De basis is strak en eenvoudig gehouden, waardoor de woning rustgevend oogt en eenheid uitstraalt. Aan het level van detaillering is te zien dat het concept van de villa goed werd doordacht en dat men een stapje verder durfde te gaan. De omgeving, de tuin en het exterieur sluiten dan ook naadloos bij elkaar en versterken elkaar op een fijne manier.

Natuursteen toepassingen

De toepassing van natuursteen draagt bij aan de naadloze verbinding tussen de, al eerder genoemde, tuin, omgeving en het exterieur. Rondom de moderne villa werden verschillende grote vlakken natuursteen gerealiseerd. U ziet natuursteen terug komen op de gevel van de woning, verschillende pilaren werden voorzien van de natuursteen sorteringen, er werd een plantenbak opgebouwd van natuursteen en in tuin werd ook gekozen voor een natuurstenen wand naast het terras. Door het materiaal op verschillende manieren terug te laten komen wordt de eerder genoemde eenheid gecreëerd.

Mix van sorteringen

Beide sorteringen bestaan uit dezelfde kleurtonen, maar verschillen net wat in structuur. Er werd voor gekozen om twee natuursteen soorten met elkaar te combineren. De Black Sea en de Budweis. Deze sorteringen lenen zich perfect om bij elkaar te voegen. De Black Sea is net iets donkerder en de Budweis heeft wat gele nuances waardoor een mooi mix ontstaat die meteen de aandacht trekt. Daarnaast verschillende sorteringen ook net wat in structuur. Dit verschil maakt het exterieur nog spannender. Al met al gaan deze sorteringen erg goed samen met het strakke stucwerk, de grote glaspartijen en de donkere kozijnen. Waardoor een moderne villa met warme uitstraling gecreëerd kon worden.

Meer projecten