fbpx
 • Ontwerp

  BNLA Architecten

 • Uitvoering

  Minderhoud

 • Sortering

  Karlovy Vary

 • Locatie

  Hollandse Duinen

Vakantievilla Hollandse Duinen

Op deze unieke locatie aan de Hollandse Duinen is een door BNLA architecten ontworpen vakantievilla gebouwd. De gemetselde natuursteen vormt een prachtige harmonie met de natuurlijke elementen. De woning is gelegen op een hoger deel van de duinen en heeft daarmee uitzicht over de Noordzee. Om het natuurlijke karakter te benadrukken is de samengestelde sortering Karlovy Vary gekozen, met natuurlijke breuk op de uiteinden van de steen. Fotografie: Studio de Nooyer

Luxe vakantievilla met interessante gevel

Op een unieke locatie aan de Hollandse Duinen werd deze prachtige vakantievilla gebouwd. Het natuurgebied is de perfecte plek om helemaal tot rust te komen en te genieten van een wel verdiende vakantie. Dat is dan ook de reden dat in het ontwerp van de villa rekening werd gehouden met het landschap en de natuur. Dat is te zien aan de speelsheid waarop men met de hoogteverschillen om ging, openheid aan de kustkant voor een mooi uitzicht en het materiaal gebruik. Let bijvoorbeeld eens op de gevel, deze werd bekleed met verschillende materialen. Zoals hout en natuursteen. Zo kon de woning helemaal op gaan in het kustgebied.

Eigentijdse vakantievilla

Deze fantastische vakantievilla heeft met het mooie lijnenspel, de lange overstekken en qua hoogteverschillen iets weg van een jaren 60 villa. Toch maken moderne technieken, het oog voor duurzaamheid en de keuze voor bepaalde materialen het een eigentijdse woning. Het huis past volledig in zijn omgeving en biedt door zijn hoge ligging ook prachtig uitzicht over de Noordzee. Kortom, het is een villa met een authentiek karakter dat zorgt voor het ultieme vakantiegevoel in eigen land.

Interessante gevel

We hadden het net over materialen die het een eigentijdse woning maken. Voorbeelden hiervan zijn de houten gevelinvulling en de natuurstenen gevelbekleding. Beide zijn natuurlijke materialen die bijdragen aan het duurzame aspect van deze villa. De combinatie van de houten latten met natuursteen metselwerk geven de woning een warme en sfeervolle ambiance. Toch behoudt de woning ook zijn exclusieve uitstraling doordat de grote raampartijen werden toegevoegd. De gevel is daardoor alles behalve saai. We kunnen dan ook spreken van een prachtige harmonie tussen de natuurlijke elementen.

Natuursteen sortering

Om het natuurlijke karakter van de vakantievilla te benadrukken werd voor een natuursteen sortering gekozen die verschillende accenten van woning prachtig accentueert. Dit is de samengestelde sortering Karlovy Vary. Deze sortering heeft in dit project een kleine lagenmaat, maar deze kan verschillen in hoogtes. Ook heeft de Karlovy Vary per steen verschillende kleurnuances. Deze twee aspecten zorgen voor een robuust en natuurlijk effect in combinatie met andere materialen. Door een aantal accenten van deze sortering aan te brengen, door bijvoorbeeld alleen de schoorstenen te bekleden, kreeg de villa een wat stoerder en robuuster uiterlijk. Door de gevel op te bouwen met deze metselstenen, gaat hij helemaal op in zijn omgeving.

Meer projecten