fbpx
 • Ontwerp

  P.a.m. Teunissen

 • Uitvoering

  Koenen Bouw

 • Sortering

  Bukarest

 • Locatie

  Assen

Van der Valk Assen

In dit project is onze sortering Bukarest toegepast. Zowel de gevel, open haard als diverse binnenwanden trekken nu de aandacht in het totaalplaatje. Een oase van rust met natuurlijke accenten, je vindt het in de luxe wellness van Van der Valk Assen.

Luxe wellness hotel met bijzondere gevel

In Assen ligt wellness hotel Van der Valk, waar u even helemaal tot rust kan komen. Steeds meer van der Valk Exclusief hotels beschikken over diverse wellness faciliteiten. Zoals diverse sauna’s, een sneeuwdouche, een binnenzwembad en fitness mogelijkheden. Mocht u een nachtje weg boeken, naar Van der Valk in Assen, dan wordt u compleet in de watten gelegd. Waardoor u als nieuw mens terugkomt. Om helemaal tot rust te komen is het natuurlijk belangrijk dat het interieur aansluit bij deze behoefte. Om dat te realiseren werd natuursteen toegepast in verschillende ruimtes en op de gevel van Van der Valk Assen.

Ex- en interieur 

In dit project werd zowel in het exterieur als in het interieur gekozen voor natuursteen. Op de parkeerplaats kunt u haast niet om de natuurstenen gevel heen. U ziet zo direct waar de wellness zich precies bevindt en de gevel nodigt uit om naar binnen te gaan. Daarnaast vormt de natuurstenen gevel een mooi contrast met de witte muur, zodat het gebouw toch wat meer warmte uitstraalt. Eenmaal binnen zal u de natuursteen sortering die u buiten al heeft gezien direct herkennen. De openhaard, de wand naast het binnenzwembad en andere diverse binnenwanden zijn hier opnieuw mee bekleed. Dat laat een doordacht totaalplaatje zien.

Rustige, luxe uitstraling

Door natuursteen te gebruiken in het ontwerp van de wellness werd een rustige, maar toch ook luxe uitstraling gecreëerd. Door te kiezen voor een natuurstenen gevel wordt er een stukje natuur als het ware naar binnen gehaald. Natuur wordt vaak geassocieerd met rust en kalmte, waardoor deze metselstenen perfect zijn om de gevels van een wellness mee te bekleden. Aan de andere kant stralen de gevels ook luxe uit. Dat komt vooral door de aankleding en de rest van het interieur, waar de stenen perfect bij passen.

Oase van rust 

Om deze look en uitstraling te creëren werd de sortering Bukarest gebruikt. Kenmerkend voor deze sortering is dat het een mooie bonte mix is van zowel gele, bruine als blauwe stenen. Iedere steen is verschillend, maar in het grotere geheel past deze sortering perfect in het plaatje waarbij warmte en rust een rol spelen. Dit laatste komt het de beoogde sfeer rondom het wellness hotel alleen maar ten goede. Daarnaast is de voeg nauwelijks te zien, waardoor het lijkt alsof de stenen eenvoudig op elkaar gestapeld zijn. Al met al dragen de sortering en de keuze voor de voeg bij aan het natuurlijke, kalme en luxe uiterlijk van de wellness.

Meer projecten