Woontrends 2022: natuurlijke materialen

Een nieuw jaar betekent nieuwe trends! De trends van 2022 bepalen hoe dit jaar gebouwd gaat worden en hoe interieurs er uit gaan zien. Het is voor ons daarom altijd belangrijk op de hoogte te zijn van wat er allemaal in op het gebied van wonen gebeurd. Maar wellicht wilt u ook wel weten wat het komende jaar populair wordt, zodat u hier op in kunt spelen. Daarom wordt in deze blog één van de belangrijkste trends van dit moment toegelicht; natuurlijke materialen. Wij worden daar natuurlijk erg gelukkig van, want natuursteen is ook een natuurlijk materiaal!

Waarom natuurlijke materialen?

2022 staat in het teken van natuurlijke materialen. Dit komt doordat iedereen zich steeds bewuster wordt van het begrip duurzaamheid. Duurzaamheid is een groot thema en het betekent dat een product, of in dit geval een materiaal, lang meegaat en goed is voor het milieu. De maatschappij vindt het steeds belangrijker om eerlijke keuzes te maken en daar horen eerlijke materialen bij. Daarnaast is er ook steeds meer omkijken naar de natuur. Dit betekent bijvoorbeeld dat de natuur naar binnen gehaald wordt of dat de buiten- en binnenruimte samensmelten tot één geheel. Ook met dit uitgangspunt worden natuurlijke materialen ineens erg interessant.  

Het exterieur

Binnen het ex- en interieur wist deze trend door te dringen. Gekeken naar het exterieur betekent dit dat natuurlijke materialen worden gecombineerd zodat de meest spraakmakende projecten gerealiseerd kunnen worden. Denk aan materialen als hout, staal en natuurlijk natuursteen. Hierdoor krijgt het huis niet alleen een warme, ongerepte uitstraling maar het bevordert de natuurlijke bouw. Deze manier van bouwen gaat uit van de minimale energie en middelen die nodig zijn om een huis mee te bouwen. Natuursteen metselwerk wordt daarom ook steeds vaker gekozen om de gevel mee te bekleden. Het is een product dat lang mee gaat en het wordt op een eerlijke wijze gewonnen.  

Het Interieur

Ook in het interieur zal u natuurlijker materialen steeds vaker terug zien komen. Bamboe meubelstukken, houten vloeren, natuursteen toepassingen en katoen, ze krijgen allemaal een plekje binnen het interieur. Deze materialen creëren een rustige ontspannen sfeer en daarnaast zullen ruimtes meteen een stuk warmer aan doen voelen. Ook met natuursteen kunt u dus het één en ander doen om een prachtige inrichting te creëren. Kies bijvoorbeeld voor een natuurstenen vloer of bekleed een wand met dezelfde natuursteen strips dan op de buitenmuur voor een gevoel van eenheid. Natuursteen kan ook op zeer creatieve wijze worden toegepast binnen het interieur, denk bijvoorbeeld aan natuursteen in turfblok formaat. Natuursteen geeft écht sfeer binnen het interieur en de mogelijkheden zijn onbegrensd!