fbpx

Zo blijft een natuurstenen gevel lang mooi

Natuursteen is één van de mooiste producten om uw project een upgrade mee te geven. Het is een natuurlijk product dat jarenlang gevormd wordt door de natuur voordat het uiteindelijk gewonnen en verwerkt wordt. Om eer te doen aan dit natuurlijke proces, gaan wij zorgvuldig met onze producten om. Tijdens de verwerking worden dan ook geen chemicaliën gebruikt en passen wij niets dat te maken heeft met verhitting toe. Zo blijft ons product mooi en natuurgetrouw. Wanneer natuursteen eenmaal verwerkt is, in bijvoorbeeld uw gevel, wilt u natuurlijk ook dat het lang zijn prachtige uitstraling behoudt. Er zijn eigenlijk drie aspecten van belang die ervoor zorgen dat uw gevel mooi blijft, deze lichten we dan ook graag nog wat verder toe!

De juiste manier van verwerking

Allereerst is het belangrijk dat het natuursteen op de juiste manier verwerkt wordt in de gevel. Om een goede kwaliteit te garanderen is een echte vakman onmisbaar. Personen die weten wat ze doen en eventueel al ervaring hebben met het metselen met natuursteen. Daarnaast hebben we het verwerken van natuursteen afgestemd op traditionele gevelsteen technieken, waardoor het eenvoudiger wordt om natuursteen op een mooie en strakke wijze te metselen. Wij zijn ervan overtuigd dat iedere metselaar met passie voor het vak ook onze producten kan verwerken. In onze verwerkingsvoorschriften staan alle details stap voor stap beschreven. Daarnaast zijn onze projectleiders ook graag aanwezig tijdens de start van de bouw om enkele tips en tricks aan de metselaar mee te geven. 

Cementsluier verwijderen

Natuursteen schoonmaken is de volgende stap die ervoor moet zorgen dat uw gevel er schitterend uit komt te zien. Nadat het natuursteen verwerkt is, kan het zo zijn dat cementsluier overblijft. Dit is een dunne laag mortel/voeg die achterblijft op de metselstenen. Cementsluier verwijderen doet u met een speciaal product. Het is handig om van te voren goed na te gaan welke sortering u kiest en welke behandeling deze nodig heeft. Onze adviseurs helpen u daar graag bij.

BionicCoat

Daarnaast is het ook erg goed om uw gevel te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hiervoor adviseren wij BionicCoat van Bionic Protect. Dit is een duurzame manier om natuursteen te beschermen. Van dit product weten we ook zeker dat het geschikt is voor al onze natuursteen sorteringen. Bovendien kan de BionicCoat ingezet worden voor ieder type project in elke omgeving. Dit impregneermiddel is vuil en vocht afstotend, voorkomt aangroei van schimmels, algen of mossen en biedt ruimt tien jaar bescherming. Er is verder ook niets van te zien, waardoor de uitstraling van uw gevel behouden blijft.